Most BLADE NIGHT

02.10.2010 14:51

Příznivci in-line bruslení v Mostě si včera mohli poprvé vyzkoušet úžasnou noční jízdu městem, kterou si už řadu let užívají bruslaří třeba v Opavě, Brně, Vídni nebo Paříži. Nejedná se o žádný závod, bruslaři všech věkových kategorií si užívají projížďku středem města, zpravidla organizovaně a pod dohledem Policie a z podporou zdravotnické služby. Policie zajišťuje hladký průjezd městem, koordinuje dopravu na křižovatkách tak, aby mohli bruslaří bezpečně projet. V čele "peletonu" jede zpravidla ozvučené vozidlo regionálního rádia i s moderátorem. Většina akcí má zpravidla doprovodný program, různé soutěže nebo exhibice.

(ilustrační foto BLADE NIGHTS OPAVA)

Dne 1. 10. 2010 ve 20.00 hod. odstartovala od kostela Nanebevzetí panny Marie nultá "zkušební" in-line jízda středem města Most, kterého se zúčastnil úctyhodný počet in-line bruslařů, koloběžkářů, cyklistů a skaterů. Nechyběli také děti v kočárcích nebo na odstrkovadlech. Celou akci vymyslela a realizovala známá mostecká instruktorka in-line bruslení Katka (www.nainlajny.cz). Bruslaři vyrazili z parkoviště směrem k Centralu, kde se na křivatce otáčeli směrem dolů a konec celé jízdy byl na náměstí u magistrátu. Zde proběhlo vyhlášení vítězů soutěží: dospělí - "O nejlépe osvětleného jezdce" a děti - "O nejlepší masku". Celý in-line jízdu doprovázela hudba z alegorického vozu Gama Rádia za účati jejího vtipného moderátora. Všichni účastníci obdrželi slevové kupony hlavního sponzora celé akce KLSport Most.

Cela akce trvala zhrba hodinu a na to, že se jednalo o první jízdu, vše probíhala velice hladce. Velký dík patří Katce, KLSportu, Policii ČR, Městské polici Most, ale také všem účastníků, kteří dodržovali pravidla jízdy a nedošlo k žádným kolizím a zraněním. Těšíme se na jaro 2011, kdy budou pokračovat tyto báječné in-line jízdy městem Most. Všichni jste srdečně zvání!

Blade Night Most fotogalerie

Zpět