Jaké existují styly jízdy

18.08.2008 12:44

 

Tento parametr nám určuje na jaký styl inline jízdy jsou brusle primárně určené. Pro přehlednost jsme tuto kategorii rozlišili do čtyř přehledných parametrů rozdělujících základní styly jízdy.

Rekreační

Klasický relaxační styl jízdy. Brusle této kategorie jsou vhodné pro bruslaře vyhledávající in-line jízdy jako odpočinek a prostředek k zlepšování kondice. Můžete čekat pohodlnou (soft) botu. Předpokládá se, že brusle v této kategorii budete využívat 1-2 týdně.

Sportovní

Brusle jsou připraveny na náročnější a dynamičtější styl jízdy. Jsou vhodné pro jezdce vyhledávající kromě „projížďky“ také výrazné sportovní vyžití a aktivní zlepšování své tělesné kondice. Kolečkové brusle z této kategorie uzpůsobeny větší zátěži a počítá se pravidelný využíváním. Přesto i v této kategorii můžete čekat pohodlnou (soft) botu.

Výkonnostní

Kategorie vhodná pro náročné zkušené in-line bruslaře, kteří berou jízdu na kolečkových bruslích jako aktivní způsob sportovního vyžití. Brusle jsou dimenzovány na vysokou zátěž a pravidelné velmi intenzivní ježdění.

Profesionální

Brusle pro profesionální inline bruslaře. Do této kategorie řadíme především speedové brusle a takové, které vyžadují dlouholetou uživatelskou zkušenost a perfektní zvládnutí techniky inline bruslení. Brusle určené na profesionální styl jízdy jsou vždy dimenzovány na velmi vysokou zátěž a maximální výkon (většinou na úkor pohodlí). Bývají vyráběny z těch nejlepších materiálů a vykazují vysokou odolnost.

Zpět